Za vikend „Zmijanjski maraton 2022“

Treći po redu „Zmijanjski maraton 2022“ na Manjači biće održan od 9. do 11. septembra.
Grad je podržao ovu trku, a za organizatore Udruženje „Kozara Ultra Trail“ upriličen je prijem u Gradskoj upravi.

-Kroz „Zmijanjski maraton“ imaćemo priliku da doživimo sve čari Manjače i pozivamo sve ljubitelje trčanja i zdravog života da izdvoje svoje vrijeme i da se družimo, učimo i učinimo nešto dobro i za sebe, za društvo i kulturu zdravog života, ali, prije svega, da ukažemo na ljepote Manje koje se mogu vidjeti na ovaj način – rekao je gradski menadžer Bojan Kresojević, koji je najavio svoje i učešće gradonačelnika Draška Stanivukovića u ovom događaju.
Napomenuo je da je ovo jedan od velikih potencijala naše Manjače, jer malo je trka i prilika da se može upoznati tako lijepa priroda koju imamo.
Naglasio je značaj povećanja ulaganja u poljoprivredu ističući da ne postoji drugi način da se zadrže ljudi na platou Manjače, ali i drugim ruralnim prostorima.

-Na ovaj način svoje poljoprivredne proizvode plasiramo i promovišemo u okviru ruralnog turizma i pravi potencijal Manjače se može ostvariti na taj način, a prvi korak u tome je i ova traka jer Banja Luka je grad sporta, ali i dobrih domaćina – rekao je Kresojević.

Jedan od organizatora Nevena Stojaković istakla je da se do sada za učešće u ovoj manifestaciji prijavilo oko 120 učesnika, ali da do početka očekuju njih 200.

-Imamo dvije staze, od kojih je jedna trka “Jazavac skajrejs“ dužine 23 kilometra i manju stazu od 14 kilometara „Ideš li rode“. Ono što je novo, jeste dječija trka „Eko Zmijanjče“ – rekla je ona.

Staze trka obuhvataju najljepše predjele platoa Manjače. Staze će prolaziti pored Ognjišta Petra Kočića, kroz pašnjake na Bunarevima i Močilačkog polja, kao i kroz ostale predjele prelijepe Manjače. Trka obuhvata i vrhove Grčka Gradina, Previja, Popovača i dr.

Sve trke počinju u subotu, 10.septembra u 10 časova ispred Osnovne škole „Petar Kočić“ u Stričićima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI