Za ulazak u Sloveniju na snazi ista pravila za sve

Od 15. jula za ulazak u Sloveniju primjenjivaće se isti uslovi ulaska za sve putnike – bilo da su u tranzitu ili planiraju ostanak – moraju imati jednu od tri potvrde: negativan test, potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su prebolovali Covid.
Prethodne liste država koje su bile označene prema bojama, neće se više primjenjivati, a najnovije izmjene i dopune pravila ulaska u državu stupaju na snagu u četvrtak, 15. jula 2021. godine.

Svi putnici koji ulaze u Sloveniju moraće se pridržavati istog zahtjeva: moraju dostaviti potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su se oporavili od kovida-19 ili negativan test.

Pravilo se odnosi i na putnike koji prolaze kroz Sloveniju na putu u neku drugu zemlju, ali i na sve osobe u međunarodnom teretnom i putničkom prevozu.
EU digitalni kovid certifikat i digitalni certifikati drugih zemalja takođe će biti prihvaćeni kao dokazi potrebni za prelazak granice.

Takođe, postojaće samo dva izuzetka za ulazak u Sloveniju bez karantina i bez testiranja: izuzeci se odnose na vlasnike imovine s obje strane granice i djecu mlađu od 15 godina koja putuju sa roditeljima ili skrbnicima, prenosi Klix.

Izvor: N.N.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI