Za ubistvo djevojke bombom ispred kafića 7 godina zatvora!

Dalibor Gavrić (43) iz Prnjavora osuđen je na sedam i po godina za ubistvo bivše nevjenčane supruge Mile Malešević (24), a koju je, po presudi, ubio bombom, od čije je eksplozije i on ranjen.

Okružni sud u Banjaluci ga je juče proglasio krivim za ubistvo i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Za ubistvo je osuđen na sedam godina, a za oružje na godinu dana, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od sedam godina i šest mjeseci.

Gavriću je ovom presudom, uz ostalo, oduzeta automatska puška sa preklopnim kundakom, tri spremnika za automatsku pušku sa 62 metaka, te smeđa kutija sa 19 pancirnih metaka.

Po optužnici, po kojoj je proglašen krivim, Gavrić je 14. septembra prošle godine, oko 20 časova, ispred Milinog kafića “Akapulko M”, nakon svađe s njom aktivirao bombu, od koje je ona poginula, a on teško povrijeđen, zbog čega mu je amputiran dio noge.

Kada je ubio Maleševićevu, bio je pijan i bitno smanjene uračunljivosti. Iz prvog braka optuženi ima dvije kćerke, od kojih je jedna punoljetna, a sa Milom ima petogodišnjeg sina.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: