Za seksualno zlostavljanje djevojčica 4 i po godine zatvora

Dragan L. (48) iz Banjaluke pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog iskorištavanja dvije maloljetne djevojčice.
Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud odbio žalbe odbrane i tužilaštva kao neosnovane, te je potvrdio prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci.

Dragan L. je oglašen krivim za krivična djela obljube sa djetetom mlađim od 15 godina i za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina. Djela su počinjena 2019. godine, kada su žrtve imale 14, odnosno 15 godina.

Prema presudi Dragan L. je sa mlađom žrtvom u dva navrata imao seksualne odnose, dok je stariju dirao po intinmnim djelovima tijela i ona je pobjegla, piše ATV.
Radi zaštite žrtava suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost i detalje presude nećemo objavljivati.

Inače, jedna od žrtava je štićenica Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja i istraga u ovom predmetu je pokrenuta nakon što se jedne večeri nije na vrijeme vratila u dom.

Alarmirana je policija i pokrenuta je potraga. Ispostavilo se da je djevočica iz kafića otišla u pratnji Dragana L. i policija ju je pronašla u njegovoj kući.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI