Za nova radna mjesta više od milion maraka

U budžetu Grada za 2019. godinu planirano je nešto više od milion KM za podsticaje u funkciji zapošljavanja od čega je 100.000 KM predviđeno za opremanje kabineta srednjih stručnih škola za potrebe obuke za nova radna zanimanja, a u cilju obezbjeđenja deficitarne radne snage.
-Za razliku od ranijih, prošle godine, po prvi put, dodijelili smo subvencije za nabavku opreme za opremanje kabineta za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola s ciljem obezbjeđenja kvalifikovane radne snage neophodne na tržištu rada. Grad će nastaviti sa ovom praksom, te su i ovogodišnjim budžetom planirana sredstva za tu liniju podrške – kazali su u Odjeljenju za privredu.

U ovom Odjeljenju su rekli da će za subvencije za povećanje produktivnosti i konkuretnosti privrednika i preduzetnika planirano je 922.000 KM.
Naveli su da slijedi priprema i donošenje Programa korištenja podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja za 2019. godinu, koji se neće bitno razlikovati od prošlogodišnjeg.

-Za podsticaje prošle godine bilo je prijavljeno više aplikanata nego što je dodijeljeno sredstava. To govori da je program bio dobar i da ćemo ga zadržati – naglasili su u resornom odjeljenju i dodali da je u 2018. godini podsticaje, u ukupnoj vrijednosti od milion KM, dobilo 49 privrednika i 46 nezaposlenih sugrađana, te šest srednjih škola.

Javni poziv za dodjelu ovogodišnjih sredstava za podsticaje, kako su naveli, biće raspisan polovinom godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: