Za manifestaciju „Proljeće u Banjaluci“ 135 prijava

Rekordnih 135 prijava pristiglo je na javni poziv za organizaciju manifestacija u okviru novog turističkog bloka pod nazivom „Proljeće u Banjaluci“.
Po prvi put, Gradska uprava raspisala je javni poziv za organizaciju ovih događaja, sa ciljem da se od početka aprila do polovine juna u Banjaluci organizuje što veći broj atraktivnih turističkih manifestacija. Odabrane manifestacije biće sufinansirane iz gradskog budžeta.

Poziv je bio otvoren u periodu od 17. decembra do 17. januara, a odziv potencijalnih organizatora premašio je sva očekivanja.

– Već sada možemo reći da imamo prijavljene projekte iz svih oblasti – kulture, turizma, sporta, zabave i gastronomije. U program će biti uključeni muzički, pozorišni, književni, likovni, filmski, plesni, folklorni, turistički i sportski sadržaji, odnosno manifestacije i projekti koji odražavaju tradicionalne kulturne i umjetničke vrijednosti, kao i savremene tokove u svim oblicima umjetnosti i kulture – ističu u Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku.
Naveli su da je prošlogodišlji blok događaja „Proljeće u Banjaluci“ koji je organizovan od aprila do juna 2019. godine, donio je višestruke koristi gradu, uključujući i rast potrošnje.

– Veliki broj prijava na ovogdišnji javni poziv možemo tumačiti i odličnim rezultatima koji su ostvareni prošle godine. U pomenutom periodu, zabilježen je rast prihoda u turizmu i hotelijerstvu od 4,5 miliona KM u odnosu na godinu ranije. Prošle godine smo u okviru „Proljeća“ organizovali oko 90 događaja u čijoj pripremi i organizaciji je učestvovalo oko 14.000 ljudi – rečeno je u nadležnom odjeljenju.

Iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku dodaju da je cilj organizacije „Proljeća u Banjaluci“, sa jedne strane, da se domaćim građanima ponude zanimljivi i novi sadržaji, a sa druge strane – da se turistima ponudi događaji po kojima će pamtiti boravak u Banjaluci i koji će ih i sljedećih godina vraćati u naš grad.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: