Za liječenje djece i pomoć roditeljima sa trojkama izdvojeno 3,9 miliona km

Iz Službe predsjednika Republike Srpske po osnovu projekata podrške humanitarnim i radnim akcijama u toku prošle godine izdvojeno je 3,9 miliona KM.

Navedeno je ovo u Izvještaju o provedenoj finansijskoj reviziji Službe predsjednika Republike Srpske za period 1. januar – 31. decembar 2018. godine.

Kako navode u izvještaju, odobrena su 234 zahtjeva koja se u najvećom dijelu odnose na pomoći porodicama u teškoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji.

– Za pomoć bolesnoj djeci i liječenje djece u Republici Srpskoj u 2018. godini izdvojeno je 696.500 KM. Za 14 porodica koje su rodile trojke izdvjeno je 42.000 KM – navedeno je u izvještaju.

Takođe, u okviru projekata podrške humanitarnim i radnim akcijama dodjeljene su novčane pomoći neprofitnim organizacijama i udruženjima iz oblasti: humanitarnog rada, obrazovanja, kulture, sporta, afirmacije porodice, omladinskog aktivizma, boračkih pitanja, za obilježavanje važnih datuma za Republiku Srpsku i sportskim klubovima i vjerskim institucijama u ukupnom iznosu od 2.694.432 КM.

Za hrabra srca 400.000 KM
Odobreno je 118 zahtjeva, a najznačajniji iznos je dodjeljen Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za realizaciju humanitarne akcije “S ljubljvlju hrabrim srcima“ – 400.000 KM.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: