Za glavne puteve u pet banjalučkih naselja pet miliona KM

Blizu pet miliona KM predviđeno je za rekonstrukciju i modernizaciju dotrajalih glavnih saobraćajnica u pet prigradskih naselja u Banjaluci, što će u velikoj mjeri popraviti uslove života mještanima, naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

“Tako će se, po prvi put, raditi rekonstrukcija glavnog puta kroz Debeljake odnosno Ulice Tešana Podrugovića za koju su već urađeni urbanističko-tehnički uslovi i u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije”, pojasnili su iz Gradske uprave.

Dodaju da će prvi put biti rekonstruisana i I Kuljanska ulica u Kuljanima, jednom od najbrže rastućih naselja u Banjaluci, gdje je ovog ljeta asfaltirano i više krakova sporednih ulica.

“Velika ulaganja predviđena su i za nastavak modernizacije Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića u Motikama”, navode iz Gradske uprave.

Prema njihovim riječima, u Šargovcu i Priječanima planiran je nastavak radova na centralnim saobraćajnicama, što je od izuzetnog značaja za mještane.

Pojašnjavaju da svim tim saobraćajnicama saobraćaju autobusi javnog prevoza, otežano je mimoilaženje vozila i veliki problem je nedostatak trotoara za kretanje pješaka čime je njihova bezbjednost, a posebno djece, direktno ugrožena.

Dodaju da rekonstrukcija saobraćajnica podrazumijeva i izgradnju nedostajuće komunalne infrastrukture, odnosno fekalne i oborinske kanalizacije, kao i vodovoda, gdje nedostaje.

“Sredstva za ovih pet važnih putnih dionica planirana su rebalansom gradskog budžeta, čiji je Nacrt predložen za dnevni red sjednice Skupštine grada Banjaluka zakazane za 21. septembar”, naveli su iz Gradske uprave.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI