Za dva dana kažnjeno 162 vozača i 145 pješaka

Službenici Policijske uprave Banjaluka kaznili su za dva dana 162 vozača zbog nepropuštanja pješaka prilikom prelaska kolovoza, kao i 145 pješaka koji su prelazili kolovoz mimo pješačkog prelaza ili u vrijeme dok je prelazak bio zabranjen svjetlosnim saobraćajnim znakom.

Iz Policijske uprave saopšteno je da su kontrole vršene u četvrtak i petak, 26. i 27. jula, kada je kontrolisano 346 vozača i 145 pješaka, čiji je akcenat bio na odnosu pješak-vozač.

U saopštenju se navodi da je analiziranjem stanja bezbjednosti saobraćaja uočeno da su pješaci najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju.

Policijski službenici preduzimaju preventivne i represivne mjere s ciljem održavanja, ali i poboljšanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima, a posebno na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode opštim uslovima i stanju na putu, uz posebnu pažnju usmjerenu prema pješacima.

Pješacima se ukazuje na neophodnost korišćenja obilježenih pješačkih prelaza ili posebno izgrađenih prelaza prilikom prelaska kolovoza, da ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: