Za „Ćevap festa“ pojedene hiljade porcija ćevapa

Više od 11.500 porcija ćevapa prodano je tokom jubilarnog, petog „Ćevap festa“ , koji je proteklog vikenda održan u Banjaluci.

Prema procjenama organizatora, ovu, popularnu manifestaciju tokom proteklog vikenda posjetilo je više destina hiljada posjetilaca, među njima i značajan broj turista. Promoter manifestacije Nebojša Kuštrinović, ističe da je festival i ove godine opravdao očekivanja, a na ruku im je, kako kaže, išlo i to što su u isto vrijeme održavani i „Moto fest“ i „Banjalučki karneval“.

“Bio je ovo veoma živ vikend u gradu, i po svoj prilici, jedan od najposjećenijih u cijeloj godini, na što upućuje i to što se proteklog vikenda doslovno tražio krevet više u gradu. Ovo je samo dokaz da se moraju kreirati i unapređivati novi turistički sadržaji u gradu, koji ima šta da ponudi, a pogotovo u proljeće, kad smo, već tradicionalno, i najposjećeniji”, kazao je Kuštrinović.

Prema njegovim riječima, „Ćevap fest“ je, velikom posjetom i dobrom reakcijom posjetilaca, dokazao da može izrasti u jednu od najposjećenijih manifestacija.

“Nadam se da ćemo, u vremenu pred nama, biti u mogućnost da festival obogatimo novim sadržajima, držeći se pritom našu osnovne misije – da promovišemo banjalučki ćevap kao našu autohtonu deliciju. Kad je o gastronomiji riječ, mi, nažalost, nemamo mnogo toga autentičnog da ponudimo, zbog čega se i budućnosti mora predano raditi na promociji našeg ćevapa, a u okviru, vjerujem svijetle turističke perspektive našeg grada”, navodi Kuštronović.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI