Vrhunski muzičari, vrhunski povod, organizacija katastrofalna

U okviru svečanog otvaranja manifestacije “Ljeto na Vrbasu” združeni simfonijski orkestar Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” iz Beograda i Banjalučka filharmonija održali su koncert na otvorenom pod zvijezdama. Muzički događaj za pamćenje, ali nažalost, i na samom koncertu se najviše pričalo o avanturi pronalaska bine na kojoj su nastupili ovi vrhunski muzičari.

Jedini prilaz ustvari je bio pored Crkvene, duž oboda zida, pored Vrbasa. Drugi alternativni prilaz je bio kod prolaza pored nove kule kod “Kamene kuće”, ali zbog strmog terena i nepostojanja staze svi koji su odbrali taj put priuštili su si još jednu avanturu. Posebna avantura bio je odlazak sa koncerta. U međuvremenu je pao mrak i jedino svjetlo koje je osvjetljavalo posjetiocima put bili su displeji telefona.

Sam prostor za publiku bio je skučen i loše organizovan. Kada se sagleda kompletna organizacija, ovaj muzički spektakl rađen je za potrebe televizijskog prenosa, a ne Banjalučana koji su večeras izašli na obalu rijeke koja protiče kroz njihov grad.

Međutim “naša posla” na stranu, dirigenti, Vanesa Kremenović i Vojkan Borisavljević, solisti, Kristina Ivanović, Maja Manojlović i Lukijan Ivanović, dali su sve od sebe da banjalučkoj publici pruže vrhunsku muziku i atmosferu. U tome su i uspjeli.

Ljeto na Vrbasu, svojim govorom otvorio je Srđan Amidžić zamjenik gradonačelnika Banjaluke i poželio” da Banjaluka sustigne Bijeljinu”, jer Bijeljina  ima Etno selo “Stanišić”, a Banjaluka će gradu bez rijeke sada bar parirati sa novoizgrađenom Adom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: