Vrbas u pjeni, nadležni tvrde da je voda ispravna

Komadi pjene koji plutaju Vrbasom primjećeni su juče u naselju Karanovac, a iz “Vodovoda” poručuju da je ekipa sektora kvaliteta vode i ekologije, izašla je na teren u 15,30 časova kako bi uzeli uzorke za analizu.
Laboratorijskim ispitivanjima je potvrđeno da nije došlo do degradacije kvaliteta sirove vode rijeke Vrbas na vodozahvatu Novoselija, svi analizirani parametri u sirovoj vodi odgovaraju I i II klasi voda prema Uredbi o klasifikaciji voda i kategorizaciji vodotoka, u koju i inače spada voda rijeke Vrbas na vodozahvatu Novoselija.
Takođe, laboratorijski rezultati su pokazali da nema promjena u vrijednostima parametara kvaliteta vode za piće i da je voda za piće zdravstveno bezbjedna i odgovara normama Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode namijenjene za ljudsku potrošnju. Prisustvo ovakve vrste materija ne ugrožava rad postrojenja za prečišćavanje vode na vodozahvatu Novoselija. Takođe, nije prouzrokovalo ni promjenu u režimu rada postrojenja na kojem je zastupljena tehnologija koja je projektovana da uspješno savladava i prerađuje sirovu vodu u vodu za piće kvaliteta zahtijevanog Pravilnikom- saopštili su iz “Vodovoda”.
Stanje i eventualne promjene će se, kažu, pratiti ispitivanjima uzoraka vode u laboratorijama.

O bilo kakvim promjenama javnost će biti blagovremeno obavještena.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: