Vrbas poplavio domaćinstva u Rekavicama

Nema opasnosti od poplava, Vrbas i dalje miruje, poručuju nadležne gradske službe za zabrinutim građanima.

Da su slušali nadležne u Rekavicama prije Krupe na Vrbasu grdno bi se pokajali. Primjetivši da se vodostaj Vrbasa iz minuta u minut povećava, domaćini koji su nam poslali ove fotografije kažu, iznijeli su stvari na sprat kuće. Poplavljeno im je dvorište i prizemlje porodične kuće.

Prema pisanju  Srpskainfo, usljed naglog topljenja snijega, rijeka Vrbas sinoć se izlila na jednoj od kritičnih tačaka u Karanovcu, ali se tokom noći povukla u korito , saopšteno iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.
Kako su dodali prema svim naznakama, prognozira se dalji pad vodostaja Vrbasa, bez opasnosti po imovinu i stanovništvo.

Prema informacijama iz Civilne zaštite, na području Banjeluke nije poplavljen nijedan stambeni objekat.
-Najkritičnije je bilo sinoć oko 21 čas u Karanovacu, na desnoj obali Vrbasa, gde je došlo do plavljenja dvorišta i nekoliko pomoćnih objekata ali, srećom, voda nije ušla ni u jedan stambeni objekat. Nakratko, bila je poplavljena i saobraćajnica u Jesenjinovoj ulici, međutim ni na toj lokciji nije došlo do ugrožavanja stambenih objekata – kazao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Nivo vodostaja Vrbasa zabrinuti građani do skoro su mogli da provjeravaju na internet stranici Hidrometeorološkog zavoda RS, međutim to više nije moguće.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI