Vraćaju kružni tok na Bulevar cara Dušana

Na prostoru Bulevara cara Dušana, gdje se sada nalazi četvorokraka raskrsnica, kod knjižare “Kultura”, planirana je izgradnja kružne raskrsnice, potvrdio je za “Nezavisne” Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Naime, danas je Nacrt regulacionog plana za saobraćajno čvorište kod Kastela izložen na javni uvid, gdje će biti narednih mjesec dana, do 29. jula.

Sandić je rekao da je prihvaćeno rješenje koje je bilo i u starom regulacionom planu da kružni saobraćaj bude na Bulevaru.

“Usvajanje ovog nacrta je pretpostavka da bismo mogli započeti izgradnju mosta u Docu”, kazao je Sandić.

Dodao je da su uslove izgradnje ove saobraćajnice prilagođavali nagrađenim rješenjima za novi most.

“Od Bulevara cara Dušana praktično imamo dvije rasponske konstrukcije dok se dođe do obale Vrbasa, po oko 80 metara, onda premošćavamo Vrbas sa trećim rasponom od oko 80 metara”, rekao je Sandić.

Slobodan Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, naveo je da neće biti većih promjena oko Tehničke škole, ali da će se uvesti nova saobraćajnica koja će prolaziti pokraj ove škole i voditi na novi most.

“Čekamo samo da vidimo kako će odreagovati iz Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa jer ipak ove saobraćajnice prolaze pokraj tvrđave Kastel”, kazao je Stanarević.

U Gradskoj upravi su naveli da je Nacrtom regulacionog plana obuhvaćen prostor između Bulevara cara Dušana, ulica Vojvode Momčila, Braće Mažar i majke Marije, Kralja Petra I Karađorđevića, Zdravka Čelara, Teodora Kolokotronisa, Patre, rijeke Vrbas, Mačvanske ulice, Carice Milice, Bulevara vojvode Stepe Stepanovića, sjeverne granice kompleksa Univerziteta u Banjaluci, Slobodana Kokanovića, Milana Rakića, Gorana Radulovića Bimbe i Tržničke ulice.

Nacrt će se nalaziti u prostorijama preduzeća “Urbis centar”, Gradske uprave i mjesnih zajednica Centar 1, Bulevar i Obilićevo 1.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: