Vraća se Demofest

​Nakon pet godina pauze u Banjaluku se vraća Demofest, saopštili su organizatori danas u Kamenoj kući tvrđave Kastel, gdje je najavljeno da će dvanaesto izdanje popularnog festivala demo bendova biti najvjerovatnije održano od 20. do 22. jula na dobro poznatoj lokaciji banjalučke tvrđave.

Brankica Janković, direktorica Demofesta, podsjetila je da je prvo izdanje festivala održano 2008. godine, a jedanaesto 2018. godine.

“Jedna od najvećih inicijativa koja je prema nama kao organizatorima, stigla je od gradonačelnika Draška Stanivukovića. Zahvaljujući njemu stečeni su uslovii da ove godine nastavimo sa Demofestom”, kazala je Jankovićeva.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da vjeruje u novi koncept grada kojeg vodi, a da novog duha nema ako u grad ne vratimo stare stvari koje svi građani vole.

“Banjaluka jeste Demofest. Punih jedanaest godina ovaj festival činio je duh grada, a onda spletom prilika ili neprilika ugašen je. Razgovarali smo da festival vratimo i prošle godine, ali ove godine smo uspjeli. Želimo da nastavimo sa festivalom i da ga nikad više ne prekinemo”, istakao je Stanivuković.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI