Volim svoje i tačka

Od našeg kolumnista o slučaju vakcina iz Srbije za FBiH.

Ne volim politiku iako je živimo. Volim život, ali ne i preživljavanje, fazu koju nam je doživotno obezbjedila politika.

Kada političari progovore, automatski razmišljam šta nisu rekli ili zašto su baš to rekli. Ne vjerujem im nikada. Oni bi rekli da sam opozicionar, a ja da sam opozionog načina razmišljanja i prema poziciji i opoziciji.Političar čim zine, ja mislim kontra.

No volim ih, a najviše onog kojeg ne volim, glavnog baju, kada čitam komentare bošnjačkih političara, nekada i vjerskih poglavara nakon što su primili donaciju vakcina protiv virusa korona.

Zašto volim glavnog baju, kada ga inače ne volim?

Zato što je novinaru iz Federacije BiH na pitanje protkanom emocijom i sarkazmom koje mogu samo parafrazirati: s obzirom da ste član Predsjedništva BiH ne bi li trebalo da nabavite vakcine za sve građane BiH, a ne samo za RS, ovaj odgovorio pristojno i uradio.

Došle su vakcine, namoljakao je ili šta, je li bitno? One su tu za sve ljude. Isto mislim i za Vučića. Očima ne mogu gledati toliku retoriku, patetiku, vanuniverzalnu pamet, ali kapa dole za nabavku vakcina, organizovanost i masovnu vakcinaciju svojih i drugih građana. Donira kome treba. Respect!!!

E tako i našem glavnom baji. Jesi političar, brineš se za svoj narod i ako treba moliš da dobiješ vakcine, pa šta! I mi molimo u redovima pred institucijama u bankama i ostalim šalterima, u našem sistemu tako osmišljenom da čovjek nigdje nije niži nego kada se podvije pod šalter. Elem, dođoše vakcine u Sarajevo kada eto ne valja ni to. Nadigli se bošnjački političari ili oni koji su to bili kada su i vjeru propovjedali, koji su puni prezira prema SRPSKOJ donaciji. Kada progovoriše meni sve naše baje drage oko srca. Jebeni srpski inat.

Eto, nikada mi nisu bili draži. Dođe mi da još jednom proslavim DAN REPUBLIKE SRPSKE, pa i danas i sutra, a ako zapamtim šta su političari bošnjaci govorili i prekosutra. Predlažem da im izjave okačimo kao radio džingl da zapamtimo zauvijek da im je sve srpsko gadno.

Naravno, za ove umjerene demokrate, i druge krate koji će uglas povikati nisu svi isti itd itd itd itd. Naravno da nisu, ali većina je birala i Izetbegovića i Turkovićku i ine dalje. I naravno, ne nemam ništa protiv ljudi, već protiv neljudi. Iskreno, nadam se da se na te druge vakcina i neće trošiti. Kada im je gadna nek ne primaju, ima ljudi.

Nego, hvala im što me podsjetiše kako mi je dobro u mom dvorištu i da dodatno cijenim Dejtonom zagarantovanu Republiku Srpsku. Da se i ne želimo otcjepiti, vi ste nas davno svojim stavom otcjepili, te tamo strašne Srbe u tom tako manjem entitetu. Ti koji pozivaju na građansku BiH sada su me u svojoj ispod ljudskog dostojansva neumjerenosti u gađenju na ljek koji dolazi sa predznakom srpskim uvjerili da je BiH okvir, a RS život.

I da se razumijemo nisam ja fašista samo nacionalista. Volim svoje i zbog toga se neću izvinjavati i tačka.

D. Z.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: