Bez vize, nema ni poklona za Trampove

Zbog spore administracije,  Marinko Umičević iz Banjaluke, neće stići da otputuje na humanitarni bal  Melanije Trump, koji će biti održan 17. januara, nekoliko dana prije zvanične inauguracije njenog supruga Donalda Trumpa za predsednika SAD. Umučević ne može da dobije vizu na vrijeme.

Tako će prvi čovjek i prva dama Sjedinjenih Američkih država ostati bez, priglavaka s  “zmijanskim vezom” i šala s motivima RS i navijača fudbalskog kluba iz Banje Luke, te spavaćice s motivima plavog veza Zmijanja. Naime te je poklone pripremio Marinko Umičević tehnički direktor Fabrike obuće ’Bema’ iz Banje Luke za predsjednički par Tramp.

Umičević je  dobio pozivnicu od buduće prve dame, nakon što joj je u avgustu poslao dva para cipela, kao znak podrške njenom suprugu pred izbore u toj zemlji.

Banjalučanin je, kaže, poslao pismo Melaniji uz izvinjene da neće moći da dođe na bal. Priznao je da je „podigao i kredit” da kupi kartu do Amerike, jer gosti na balu sami plaćaju troškove puta, avionsku kartu, ali i smeštaj u Vašingtonu.

Žali, kaže, što nije otišao, ali prvog februara ide na razgovor za vizu i otputovaće u drugoj prilici u SAD, što bi bio njegov prvi odlazak u tu zemlju. Umičević je najavio i da će sledeći poklon biti 50 pari cipela za novinare iz Banjaluke, koji su objavivši vijest o poklonjenim cipelama Melaniji povećali prodaju fabrike Bema za 300 odsto.

foto: Večernje novosti
foto: Večernje novosti

Međutim kada pokloni već nisu stigli do Bijele kuće, stigli su do šatora u parku Mladen Stojanović. Marinko Umičević posjetio je štrajkače, Miću Blažanovića i Radenka Pecelja. Donio im je poklone, adekvatnu obuću za ovo doba godine, kao i rakiju “da ih malo zagrije”.

Blažević protestuje u parku, zbog kako tvrdi uništavanja fabrike obuće u Doboju. Najveći paradoks u cijeloj priči je, da je jedan direktor fabrike obuće ostao bez adekvatnih cipela, usred zime.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI