Viteški festival Kastrum u subotu na Kastelu

Viteški festival Kastrum 2021 biće održan u subotu, 5. juna, sa početkom u 12 časova kada je predviđeno okupljanje i predstavljanje Viteškog reda.

-Predstavićemo Viteški red, kratki film o Viteškom redu i Kastrumu, bohurt borbu, streličarstvo, te naš bratski Viteški red „Beli orlovi“, iz Srbije. Takođe, ovo će biti uvod u aktivnosti u toku 2021. godine, najava pokretanja našeg Jutjub kanala, te najava Viteškog festivala Kastrum 2022 – poručio je organizator Viteški red „Čuvari koplja Svetog Georgija“.

U kulturnom dijelu programa učestvovaće Đurđa Vukašinović i Ana Jovanović.

Grad Banja Luka je podržao ovu manifestaciju putem Kalendara kulturnih manifestacija za 2021. godinu.

Takođe istu je uključio u European Fortress Summer, koja promoviše kulturno-zabavne događaje na tvrđavama širom Evrope, a koju organizuje Evropska federacija tvrđava i fortifikacijskih objekata sa sjedištem u Briselu.

-Na ovaj način promovišemo Grad i Kastel kao kulturno dobro i najstariji istorijski spomenik u Banjoj Luci – rekli su iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Naime, Viteški red „Čuvari koplja Svetog Georgija“ djeluje na polju očuvanja kulturne i istorijske baštine srpskog naroda u Republici Srpskoj.

-Želja nam je i namjera da s vremenom, festival Kastrum postane tradicionalana manifestacija, koja će ravnopravno da parira sličnim festivalima u okruženju, te da kontinuirano doprinosi promociji naših vrijednosti, istorije, tradicije i bogate kulturne baštine, u Banjoj Luci, Republici Srpskoj, ali i šire – poručili su.

Zbog ograničenog broja posjetilaca, potrebno je dolazak na Kastrum potvrditi putem telefona, na broj: 065/850-300.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: