Više od hiljadu pijanih za volanom

Policijski službenici MUP RS su u okviru pojačane kontrole učesnika u saobraćaju od 6. do 9. avgusta na području Srpske, zbog prisustva alkohola u organizmu iz saobraćaja isključili 1.102 vozača, a zbog količine alkohola preko 1,5 g/kg uhapšena su 124 vozača.

Zbog utvrđenog prisustva droge ili psihoaktivnih supstanci u organizmu i odbijanja da se podvrgnu ispitivanju, policijski službenici su sankcionisali 46 vozača.

– U kontrolama koje su organizovane posredstvom punktova, kontrolisana su sva eventualna kršenja zakonskih odredbi, ostvarujući vid kontrole tzv. lijevak, a po principu nulte tolerancije. Tokom navedena četiri dana izdato je i 628 prekršajnih naloga zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa tokom vožnje, 382 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja autosjedalice, a 50 vozača je sankcionisano zbog upravanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje – pojasnila je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Akcija se sprovodi u okviru kampanje “Vozi oprezno – putuj bezbjedno”, čiji je cilj poboljanje stanja bezbjednosti u oblasti saobraćaja u ljetnim mjesecima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: