Video/Policija u službi pekara?! Stanari zgrade ogorčeni!

Jedini objekat u stambenoj zgradi koji 24 sata prodaje hranu, pekara Marčelo kod Ekonomske škole obezbjeđuje policija, tvrde stanari zgrade u čijem prizemlju je smještena.
Kažu da mjesecima ne mogu da spavaju od buke i galame mahom pijanih mladih ljudi, a da policija ne radi gotovo ništa da tome stane u kraj.

Na video snimku koji su nam poslali vidi se, a prije svega čuje, “odvrnuta muzika do daske” i policajci koji ne reaguju na narušavanje mira u 2 sata iza ponoći radnim danom.

Nakon što je sukob ispred pekare inicirao tragični događaj u kojem je u tuči ubijen Bojan Milovanović pišu nam stanari, povećalo se prisustvo policije ispred pekare. Kažu ponadali su se da će napokon moći mirno da spavaju, ali to se tvrde nije dogodilo. Mladi pijani ljudi, optužuju stanari zgrade, samo su još dobili zaštitu policije koja toleriše parkiranje na trotoaru i vožnju pod dejstvom alkohola.

Navode primjer, a dokumentuju ga sa video snimkom za koji tvrde da je najbolji primjer policijske službe pekaru.

Kako navode gledali su sa prozora kako jedan od gostiju pekare udara mladića sa djevojkom i “otima” im taksi. Par je pozvao policiju, ali tvrde stanari, zapisnik nije napravljen. Umjesto toga kažu,  policajci koji su došli u neoznačenom automobilu, preuzeli su ulogu taksiste i odvezli napadnutog momka i djevojku na željenu lokaciju. Stanari tvrde da se na taj način prikrivaju skoro svakodnevni incidenti ispred pekare.

Angažovanjem advokatske kancelarije kažu pokušali su i sami stati u kraj “bezakonju” rada ali ništa nisu postigli.

Postavljaju javno pitanje: Zašto policija toleriše parkiranje na trotoaru, pijane vozače, galamu i buku u centru Banjaluke skoro svako veče i to pred desetinom svjedoka?

Video/Stanarima prekipjelo, “zatvaraju” pekaru kod Ekonomske škole

 

Stanari Nikole Pašića žale ubijenog Milovanovića i poručuju “upozoravamo već mjesecima na bezakonje i problem”

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: