Video/ Novi spot “Revolta”

Banjalučka grupa “Revolt” objavila je video-spot za singl “Antagonist”, koji je nastao u saradnji sa studentima Akademije umjetnosti u Banjaluci.
Režiju spota, koji je nastao u prostorijama DKC “Incel”, potpisuje Tanja Seizović, student treće godine režije na AUBL, dok su za snimanje bile zadužene njene koleginice Jana Vuković i Katarina Vuković. Video titlove napravio je Indir Merdanović iz Novog Grada.

– Moj rad sa “Revoltom” bio je sreća u nesreći. Nakon što sam se požalila poznaniku da mi je drugi bend otkazao saradnju on mi je predložio da se javim članovima “Revolta”, što sam i uradila. Tako je počela naša saradnja. Nažalost, nije išlo sve po planu, jer smo zbog novonastale situacije sa virusom uradili samo jedan dio spota, koji je sniman s članovima benda. Bili smo primorani da otkažemo drugi, igrani dio, ali ipak mislim da smo uprkos svemu i s obzirom na situaciju izvukli maksimum iz snimljenog materijala – rekla je Seizovićeva, koja je spot napravila u sklopu ispitne vježbe za peti semestar.

Na numeri “Antagonist” se kao gost pojavljuje i Ognjen Topić, vokal grupe “Tanker”, takođe iz Banjaluke.
“Antagonist” će se, pored ranije objavljenih singlova “Snovi” i “Zemlja”, naći na nadolazećem, drugom albumu “Revolta”, koji nosi naziv “Kontrakcije” i nasljednik je sada već kultnog debija “U kući bola”.

Za snimanje i produkciju pjesme “Antagonist”, kao i kompletnog albuma “Kontrakcije”, pobrinuo se gitarista benda Dejan Savić, uz pomoć ostatka benda, dok je za omot albuma i prateće vizuale bio zadužen Dejan Šijuk.

“Revolt” je nastao 1995. godine, a pored albuma “U kući bola” (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope.

“Revolt” danas čine Draško Kremenović (vokal), Bojan Dakić (vokal), Milan Tica (gitara), Dejan Savić (gitara), Karlo Tomić (bas gitara) i Damir Vukelić (bubanj).

Izvor: Srpskainfo

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: