Video/Kuvalja u Banjaluku dovodi svjetske prvake u biciklizmu

Na svečanosti koju je organizovala Svjetska biciklistička federacija (UCI) u Insbruku, prvi čovjek svjetskog biciklizma David Lapartien objavio je da će prvi put u istoriji Banjaluka dočekati najbolje svetske bicikliste u konkurenciji mastersa.

Najzaslužniji za ovo nevjerovatno priznanje svakako je gospodin Vladimir Kuvalja, direktor Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, izvršni direktor međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka i jedan od čelnih ljudi trke Kroz Srbiju.

Kuvalja je u prethodnih godinu dana predanim radom i odličnom prezentacijom, u najvećoj mjeri uticao na to da Banjaluka dobije organizaciju Gran fondo Svjetskog prvenstva 2021. godine.

Predsjednik Svjetske biciklističke federacije David Lapartien uručio je Kuvalji majicu namijenjenu svjetskom prvaku koja će biti dodijeljena šampionu svijeta u mastersima 2021. godine.

Pored dodjele domaćinstva Svjetskog prvenstva Banjaluci, odlučeno je i da će Svjetsko prvenstvo u drumskom biciklizmu 2021. godine biti organizovano u Belgiji.

Od ranije je poznato da će se naredno Svjetsko prvenstvo 2020. organizovati u Velikoj Britaniji u Jorkširu.

U Insbruku je u toku Svjetski šampionat, na kojem učestvuje i petoro srpskih predstavnika.

Izvor: RTS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: