Većina vrtića od jutros ne radi, Grad poručuje da je štrajk nezakonit

Odluka o štrajku u Centru za predškolski vaspitanje i obrazovanje donesen je u skladu sa zakonom i radnici nemaju čega da se plaše, jer stojimo iza njih, rekao je Goran Stanković, generalni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske.
Prema njegovim riječima, postoje pritisci i ucjene prema radnicima, jer se na taj način žele zaplašiti ljudi, a štrajk opstruiše.

– Štrajk je počeo jutros kako je najavljeno i smatramo da je odluka o štrajku donesena zakonito – poručila je predsjednik Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Snježana Markić Stojaković
Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić poručio je da se igra vrlo prljava igra, a da u štrajku učestvuje veliki broj zaposlenih.
Govorimo i o zaposlenima kuvarima, osobama angažovanim za čišćenje, majstorima koju su nezadovoljni. Svi ovi ljudi nemaju veze sa politikom, samo žele da budu plaćeni – rekao je on i poručio da su informacije od sinoć ujedinile radnike.
Ovo je borba i za dostojanstvo, niko nikoga ne ucjenjuje. Nije nama cilj štrajk, već da se dođe do rješenja, da se povećaju plate. U centru je 430 ljutih ljudi. Politiku ne uvodimo u naš posao – rekao je on i poručio da imaju podršku roditelja i javnosti.

Prema njegovim riječima, radnici su pozivani, vršen je pritisak na njih.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI