Večeras podjela kartica za besplatne preventivne preglede

U okviru kampanje obilježavanja Međunarodnog dana žena, Grad Banja Luka u saradnji sa Domom zdravlja u Banjoj Luci organizuje besplatne preventivne preglede za sugrađanke.

Kartice za ove preglede biće podijeljene sugrađankama tokom večerašnje šetnje „Za zdravlje žena“ (od 19.00 časova) i koncerta Nine Badrić (od 20.00 časova na Trgu Krajine).

Naime, posebna pažnja u sklopu ovogodišnje kampanje povodom Osmog marta posvećena je upravo ženskom zdravlju, te je Grad obezbijedio besplatne preglede za 100 sugrađanki.

Pregledi će biti obavljeni na Poliklinici, a sve informacije u vezi sa preventivnim pregledima i zakazivanje termina – mogu se dobiti na broj telefona: 051/247-346.

Pregledi se obavljaju u skladu sa Stručnim uputstvom za otkrivanje i redukciju rizičnih faktora i rano otkrivanje oboljenja iz programa prevencije i kontrole nezaraznih bolesti u Republici Srpskoj i obuhvataju: ginekološki preventivni pregledi (papa test, ultrazvuk, fizikalni pregled dojki, mamografija…), laboratorijski preventivni pregledi (određivanje šećera u krvi, holesterola), mjerenje krvnog pritiska i antropometrijska mjerenja.

Podsjećamo, povodom obilježavanja Osmog marta – Međunarodnog dana žena u organizaciji nevladinih organizacija uz podršku Grada Banje Luke tokom cijelog marta pripremljen je niz događaja posvećenih zdravlju žena, borbi protiv nasilja nad ženama, zapošljavanju, kao i znamenitim ženama.

Između ostalog, 14. marta u Staklencu biće održana i panel diskusija na temu radnih prava i diskriminacije žena u oblasti rada, a diskusija počinje od 13.00 časova.

Dio programa koji se odnosi na ekonomsko osnaživanje žena biće održan 16. marta u Domu omladine, kada će biti otvore interaktivni sajam, a potom i panel diskusija o rodnoj ravnopravnosti.

Promocija i panel diskusija na temu „Znamenite žene“ biće održana 24. marta.

Kako bi sugrađane upoznali sa ženskim licem Banje Luke za zatvaranje programa obilježavanja Međunarodnog dana žena planirano je da 25. marta u centru grada bude održana Feministička tura. Riječ je o turi koja se odvija na šest lokacija u gradu na kojima će sugrađani imati priliku da se upoznaju sa znamenitim ženama iz našeg grada, ženama koje su iza sebe ostavile neizbrisivi trag.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI