Večeras počinje “Banjalučka ljetna scena”, besplatni filmovi i predstave

 

Festival 5. jula otvara predstava „Glasaj! Trpi“, petak 7. jula igraju „Emigranti“ a sledeća sedmica je rezervisana za predstave „Sudnica“ (10.7.), „Oprostite, molim vas, mogu li da prođem?“ (14.7) i „Ko je to? “ (19.7), sve predstave počinju od 21h.

Edukativni dio festivala su projekcije filmova koji su obilježili filmsku umjetnost a neki od njih su „La vita e bella“ ili  „Mlad i zdrav kao ruža“ a nako kojih će se otvoriti diskusija.Banjalučka ljetnja scena, obuhvata pozorišne predstave i filmske projekcije, održava se u periodu od 5. do 19. jula u prostorijama Banjalučkog Socijalnog Centra BASOC u ulici Mirka Kovačevića 2. u naselju Obilićevo.

Organizator festivala je  umjetnička grupa koja djeluje u Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista „Geto“ u partnerstvu sa  BASOC-om.  Gosti prve Banjalučke ljetnje scene su apsolventi i diplomirani glumci Akademije umjetnosti iz Banjaluke.

Ideja festivala je da se u ljetnom periodu, kada pozorišta prave zaslužene pauze, nastave igrati predstave ali ovoga puta na otvorenom, u prijatnom ambijentu BASOC-a.

Ulaz na predstave i projekcije je besplatan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: