Večeras na Kastelu “Dim TIM”

U Kamenoj zgradi na Tvrđavi Kastel  večeras (četvrtak) u 20,00 časova biće otvorena izložba radova umjetničke kolobrativne grupe “DIM TIM” iz Beograda (Milenko Vasić i Danijela Mršulja).

Danijela Mršulja i Milenko Vasić rade zajedno na različitim umjetničkim projektima od 2011. godine. Oni su formirali umjetničku kolobrativnu grupu “Dim Tim” 2012. godine i do danas su uspješno izlagali na deset samostalnih izložbi.

Prethodni rad grupe “Dim Tim”, realizovan  je u nekoliko posebnih ciklusa, od Metamorfoza do Grada, odlikuje ozbiljno promišljanje nekoliko fundamentalnih pozicija umjetnosti u savremenom društvu. Tu je prije svega generalno pitanje statusa slike unutar, danas dominantne, multimedijalne (višemedijske) reprezentacije diskursa, a zatim i razmatranje specifičnih načina na koji slika i dalje održava svoju prisutnost u savremenoj umjetnosti. U jednom trenutku to je pitanje dijaloga unutar sistema umjetnosti, zatim i pitanje citata, reciklaže i rienektinga, a u najnovijem radu oni otvaraju i nova pitanja – kako slika / objekat / plošni diskurs funkcioniše unutar ambijentalnih prezentacija, odnosno kakve su interaktivne posledice takvih odnosa.

Projekat Eho je svjesno konstruisana scensko/vizuelno/zvučna konstelacija čiji je utopijski prefiks već konstanta u njihovom radu. No, ako se zna da je u vremenu bez iluzija, vizija i utopija jedino umjetnost ta koja sebi dozvoljava slobodu utopijskog onda je jasno za očekivati da ovakva utopija ima ambicija da mijenja ili bar utiče  na rigidnu stvarnost.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: