Vatrogasci apeluju da se ne pali vatra na otvorenom

Zbog više intervencija na gašenju požara na širem području grada Banje Luke u posljednjih nekoliko dana, iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice apeluju na građane da se uzdrže od bilo kakvog oblika paljenja vatre na otvorenom prostoru, te dodatno napominju da će u narednim danima biti pojačane kontrole.

Poručuju da zbog pojačane aktivnosti, Vatrogasna brigada je na terenu, a na području grada samo u toku jučerašnjeg dana imali su 11 intervencija.

– Apelujemo na sve građane da se suzdrže od bilo kakve vrste paljenja na otvorenom. Paljenjem vatre po ovako sušnom i izuzetno toplom vremenu ne ugrožava se samo imovina, nego neodgovorno ponašanje pojedinaca može ugroziti i ljudske živote. U narednim danima najavljene su izuzetno visoke temperature, te sve to može da bude uzrok novih požara, ali i da nama oteža gašenje istih. Zbog svega toga, u narednih nekoliko dana odlučili smo da pojačamo kontrole u cijelom gradu – poručuju iz Vatrogasne brigade.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI