Uz vrtić na Petrićevcu gradi se manji parking

U Ulici Marije Dimić u naselju Petrićevac kod vrtića koje gradi organizacija “Karitas” biće izgrađenio deset parking mjesta.
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je juče obišao ovu lokaciju i kazao da se radi o projektu koji je značajan za stanovnike ovog naselja.

– Inicijativa za gradnju 10 parking mjesta u Ulici Marije Dimić, kod vrtića čija je gradnja u toku, veoma je značajna. Ovaj dio naselja jeste na neki način centar Petrićevca, uzimajući u obzir da ovdje postoji nekoliko važnih poslovnih subjekata, vrtić i slično, tako da će ovih 10 parking mjesta prvenstveno značiti roditeljima koji dolaze po svoju djecu u vrtić – istakao je gradonačelnik.

On je kazao da je ovo investicija vrijedna 25.000KM, a da je nova gradska administracija nedavno razgovarala sa predstavnicima organizacije Karitas, ali i sa biskupom banjalučkim, u vezi njihovih prioriteta.

– Kroz rebalans budžeta pripremamo dodatna sredstva za Katoličku gimnaziju, pogotovo za onaj dio koji se odnosi na grijanje, vrijednosti 30.000 KM – kazao je gradonačelnik.
On je istakao da izuzetno poštuje sve ono što organizacija „Karitas“ radi, a jedna od tih stvari koje treba pohvaliti jeste i ovaj vrtić, te dodao da će Grad kroz rebalans budžeta odvojiti dodatni 20.000 KM pomoći ovoj organizaciji.

Direktor organizacije „Karitas“ Banjaluka Miljenko Aničić je istakao da je kapacitet vrtića od 85 do 100 djece, tri mješovite grupe, a da bi vrtić trebao 21. septembra dobiti blagoslov biskupa banjalučkog.

– Od mještana sam na samom početku gradnje ovog vrtića dobio samo pozitivne reakcije, te smatramo da je važno da na ovaj način damo svoj doprinos – rekao je Aničić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: