Uvodi se plaćanje parkinga bankovnom karticom kroz aplikaciju Go Parking

Grad Banja Luka od petka, 19. januara uvodi novitet u plaćanju parkinga. Svi korisnici usluga parkinga na teritoriji grada od sada će putem svoje bankovne kartice moći platiti parking kroz aplikaciju Go Parking.

Banja Luka na ovaj način prati trendove pametnih gradova, te digitalizacije u svim oblicima i kapacitetima.

Ovaj novitet posebno je važan za turiste koji jednostavnim uvezivanjem kartice sa aplikacijom mogu da plate parking u bilo kojoj zoni grada, te na ovaj način izbjegavaju komplikacije oko kupovine kartica mobilnih operatera.

Kroz aplikaciju Go Parking, koju možete preuzeti putem postojećih platformi Play store i App store – uslugu parkinga moguće je takođe platiti i preko mobilnog operatera na već ustaljen način kroz SMS servis.

Pogodnosti korištenja aplikacije takođe su i učitane mape parkinga i povezanost sa Gugl mapama, te automatskim navigiranjem ka zadatom parkingu. Ova pogodnost posebno olakšava turistima u snalaženju i pronalasku parkinga u gradu.

Benefiti digitalnog načina naplate parking karata su višestruki kako za sam grad, tako i za građane kao krajnje korisnike rješenja. Korisnik kupovinom karte na ovaj način nije obavezan da istakne parking kartu na vidno mjesto u automobilu, jer će informaciju o validnosti kupljene parking karte kontrolor dobiti iz sistema.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI