Uvodi se doživotna robija?

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, kojim su propisane su nove kazne, a kojim se pooštrava i dio već postojećih.

U saopštenju Vlade RS se pojašnjava da su osnovne razlike Prijedloga u odnosu na Nacrt krivičnog zakonika Republike Srpske rezultat opravdanih i prihvaćenih primjedaba i sugestija koje su iznesene na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, tokom javne rasprave te koje su dostavljene u pisanoj formi Ministarstvu pravde.

“Shodno tome, propisane su nove kazne, kazna doživotnog zatvora za najteža krivična djela i najteže oblike krivičnih djela, kao i kazna odmuzimanja vozačke dozvole. Povećani su rokovi zastarjelosti krivičnog gonjenja te rokovi zastarjelosti izvršenja kazne”, pojašnjeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, povećane su minimalne kazne zatvora kod krivičih djela trgovina djecom, zloupotreba povjerenja i terorizma.

Izvršeno je usklađivanje sa GREKO preporukama za krivična djela korupcije.

Vlada Republike Srpske održala je danas, u Banjaluci, 101. sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Radovan Višković.

Na današnjoj sjednici, Vlada Srpske je utvrdila Prijedlog zakona o protivgradnoj zaštiti.

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu.

Kako se dodaje, predložene si i izmjene i dopune Zakona o stočarstvu imaju za cilj preciznije definisanje ciljeva razvoja stočarske proizvodnje u Republici Srpskoj, a koji se odnose na primjenu informatičkih tehnologija i organske stočarske proizvodnje.
Takođe, pojednostavljene su procedure za proizvodnju genetskog materijala, kao i procedure koje se odnose na organizvanje uzgoja u realnom sektoru, te uvozu genetskog materijala.

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o dodjeljivanju brojčanih oznaka (šifara) korisnicima budžeta opština/gradova radi uvođenja trezorskog sistema poslovanja u domove zdravlja Republike Srpske. Zaduženo je Ministarstvo finansija da u Rješenju o brojčanim oznakama (šiframa) korisnika budžeta opština/gradova za 2021. godinu dodijeli brojčane oznake (šifre) svim domovima zdravlja.

U saopštenju se dodaje da su zadužena su Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo finansija da nastave sa aktivnostima u svrhu uspostavljanja funkcionisanja trezorskog sistema poslovanja u javnim zdravstvenim ustanovama.

Izvor: N.N.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI