Uspješno završena Liga takmičenja osnovnih i srednjih škola u košarci

Završena je Liga takmičenja osnovnih i srednjih škola grada Banje Luke u košarci.

Prvo mjesto među srednjim školama u ženskoj kategoriji osvojile su učenice Gimnazije, dok su u muškoj kategoriji zlatnu medalju odnijeli učenici Građevinske škole.

Za najboljeg igrača i najboljeg strijelca među srednjoškolcima proglašen je učenik Građevinske škole Nikola Šarić, dok je u ženskoj kategoriji titulu najboljeg ženskog igrača proglašena učenica Gimnazije Milica Đokić, dok je laskavu titulu najboljeg strijelca ponijela Bojana Radić, takođe učenica Gimnazije.

Laskavu titulu prvaka među osnovnim školama odnijeli su dječaci Osnovne škole „Branko Ćopić“, dok su u ženskoj kategoriji zlato odnijele djevojčice iz OŠ „Branko Radičević“.

Učenica OŠ „Branko Radičević“ Helena Kukobat ponijela je titulu najboljeg igrača, ali najboljeg strijelca u ženskoj kategoriji, dok je za najboljeg igrača takmičenja proglašen učenik OŠ „Ivo Andrić“ Luka Šćekić, a učenik OŠ „Branko Ćopić“ Vukašin Đukić ponio je titulu najboljeg strijelca.

Drugo mjesto među srednjoškolkama osvojile su učenice Medicinske škole, dok su na trećem mjestu učenice Elektrotehničke škole.

Srebrna medalja među srednjoškolcima pripala je ekipi Elektrotehničke škole, dok su treće mjesto osvojili srednjoškolci Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole.

Kada je riječ o osnovcima, u muškoj i ženskoj kategoriji drugo mjesto osvojili su učenici OŠ „Ivo Andrić“. Treće mjesto u muškoj kategoriji osvojili su učenici OŠ „Đura Jakšić“, dok su na trećem mjestu u ženskoj kategoriji učenici OŠ „Sveti Sava“.

Plasman na regionlna takmičenja među srednjoškolcima su ostvarile učenice Gimnazije, te učenici Građevinske i Elektrotehničke škole. Na regionalna takmičenja osnovnih škola idu učenice OŠ „Branko Radičević“, te učenici osnovnih škola „Branko Ćopić“ i „Ivo Andrić“.

Inače, u ovogodišnjoj Košarkaškoj ligi učestvovale su 34 ekipe učenika i učenica osnovnih i srednjih škola.

Škola domaćin Košarkaške lige za školsku 2023/2024. godinu je OŠ „Desanka Maksimović“, a Grad Banja Luka podržao je organizaciju završnice ove lige.

Podsjećamo, Grad Banja Luka zajedno sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta, školama i profesorima organizuje Ligu takmičenja banjalučkih osnovnih i srednjih škola u košarci, odbojci, malom fudbalu, rukometu i šahu. Liga takmičenja se sprovodi u okviru Malih olimpijskih igara Repubulike Srpske, i predstavljaju II nivo takmičenja propisan Pravilnikom o organizaciji školskog sporta u Republici Srpskoj. Liga takmičenja osnovnih i srednjih škola grada Banje Luke je jedno o najmasovnijih takmičenja školskog sporta u Republici Srpskoj i BiH, koje se organizuje od decembra do marta, i ove školske godine jedna su od najmasovnih školskih takmičenja do sada organizovanih na gradskom nivou, u kojim učestvuje veliki broj školskih ekipa (osnovne i srednje škole).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI