Uskoro škola za pse

“Dogs Trust” u okviru svoje podrške Banjaluci redovno gostuje sa svojom školom za pse, koja će ove godine boraviti u pomenutom gradu od 8. maja do 10. juna.

Potvrdio je ovo Slaven Grbić, koordinator akcije sterilizacije i vakcinacije uličnih i vlasničkih pasa i rukovodilac Higijeničarske službe Banjaluka, te dodao da će vlasnici pasa Banjaluke i okoline imati priliku da se od 1. aprila prijave za ovu obuku koju “Dogs Trust” još finansira u potpunosti.

“Ova obuka će im pomoći da kroz pozitivnu motivaciju obuče svoje ljubimce lijepom ponašanju, koriguju određena neželjena ponašanja, nauče kako njihov pas misli i kako najefikasnije s njim komunicirati, te će tako i pas i vlasnik biti sretni i još se više zbližiti”, ispričao je on.

Kako kaže, u Banjaluci će organizovati javni događaj za vlasnike i ljubitelje pasa.

“Događaj će biti namijenjen svim uzrastima, dakle za djecu i roditelje i druge građane koje ovo pitanje zanima, i to u subotu, 8. aprila, a o lokaciji i tačnom vremenu događaja ćemo obavijestiti uskoro”, kazao je on.

Dodao je da su nastavljene kampanje masovne sterilizacije napuštenih pasa od početka ovog mjeseca, koju finansira “Dogs Trust” u cijelosti, i kampanja besplatne sterilizacije vlasničkih pasa u okviru koje, prema novom pristupu, “Dogs Trust” finansira sterilizaciju, a vlasnici mikročipovanje i vakcinu protiv bjesnila.

“‘Dogs Trust’ je finansiranje kampanja masovne sterilizacije za napuštene i besplatne sterilizacije za vlasničke pse otpočeo 2019. godine”, naveo je on, te dodao da je od tada do kraja 2021. godine sterilisano i dodatno obrađeno uz tretman protiv crijevnih parazita, vakcinu protiv bjesnila, mikročip i ušnu markicu oko 16.000 pasa.

“Od tog broja je oko 70 odsto pasa na ulicama”, rekao je on za “Nezavisne novine”.

Banjaluka je, kako kaže, prema novom pristupu od kraja 2021. godine zadovoljila kriterijume, te su 2022. godine kampanje masovne sterilizacije samo za napuštene pse počele u septembru 2022. godine, a do kraja godine je u okviru “Dogs Trust” programa sterilisan i dodatno obrađen 881 napušteni pas.

“Naš cilj i plan je da nastavimo sa podrškom u ovoj regiji kroz program sterilizacije pasa uz saradnju sa partnerskim veterinarskim stanicama, te program edukacije djece u saradnji sa Organizacijom ‘Koliba'”, zaključio je Grbić.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI