Uskoro počinju besplatne sportske sekcije za osnovce

Odabrani su profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji će voditi besplatne sportske sekcije u svim osnovnim školama na području grada.
Sa izabranim profesorima, naredne sedmice biće potpisani ugovori, te organizovano uvodno predavanje 26. septembra u 12 časova u amfiteatru Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

Kako navode iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, u odnosu na prethodnu godinu, biće omogućeno nezaposlenim i zaposlenim profesorima da rade u sekcijama sa učenicima, od drugog do petog razreda i na taj način, kroz koristan rad u struci, da se dodatno usavrše, a djeci pruže kvalitetno psihofizičko obrazovanje.
– Profesori koji nemaju položen stručni ispit, odnosno lica koja su na stručnom osposobljavanju će i dalje biti angažovana u sekcijama sa učenicima od 2. do 5. razreda, kao i u redovnoj nastavi, kako bi stekla uslov za polaganje stručnog ispita – kazali su u resornom odjeljenju.

Tako će osnovci u svim banjalučkim osnovnim školama moći i ove školske godine imati priliku da besplatno učestvuju u radu sportskih sekcija, u okviru programa koji je, kao novina, uveden u praksu prošle godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI