Uskoro dodatne saobraćajne trake u Ulici Vuka Karadžića i Aleji Svetog Save

Gradski menadžer Bojan Kresojević sa saradnicima obišao je danas radove na proširenju saobraćajnica u Aleji Svetog Save i u Ulici Vuka Karadžića, koje će dobiti tri odnosno četiri saobraćajne trake. Ovo su mjere i intervencije koje se preduzimaju kako bi koncept jednosmjernog saobraćaja bio kompletan i imao puni efekat.

-Ovo je naročito važno iz razloga kako bismo ostvarili naš cilj, a to je da Banja Luka postane grad urbane mobilnosti po svjetskim standardima i zasigurno da su intervencije u ovom dijelu grada jako važne posebno u ovom momentu kada zbog djelovanja republičke inspekcije još nisu završeni radovi na kružnom toku kod Ekvatora – kazao je gradski menadžer.

Sasvim sigurno, kako je naveo, Banja Luka će biti grad koji pospješuje saobraćajne oblike poput biciklizma i javnog prevoza, posebno uzimajući u obzir intervencije koje će biti nastavljene.

-To su uspostavljanje „pametnih semafora“, koji će u skladu sa obimom saobraćaja prilagođavati svoje signale, kao i unapređenje bezbjednosti biciklista uspostavljanjem fizičkih barijera. Sve su to naše reakcije na osnovu praćenja situacije u prethodnim danima. Nakon sedam dana od uspostavljanja režima jednosmjernog saobraćaja, koji je u još nekoj nepotpunoj fazi, možemo reći da su rezultati pozitivni i to je razlog da nastavimo sa svim ovim intervencijama – poručio je gradski menadžer, uz zahvalnost radnicima koji su izdvojili i nedjelju za rad da se iskoristi lijepo vrijeme i što prije okončaju planirane intervencije.

Dodao je da će upravo u zavisnosti od vremenskih prilika biti završene intervencije u ovom dijelu grada, te započeti i postvaljanje stubića između saobraćajnih traka i biciklističkih staza.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: