Uskoro adrenalinska vožnja biciklom u Krupi na Vrbasu

Ljubitelji ekstremnije biciklističke vožnje moći će od sredine oktobra da uživaju u adrenalinskoj vožnji kroz šumu na sedam kilometara uređene staze Bike parka “Klanac” u Krupi na Vrbasu.

Staza je obogaćena s dvadesetak tehničkih elemenata u vidu skokova, mostova, dropova, bentova, Wall rida i namijenjena je Downhill stilu u brdskom biciklizmu (MTB).

Izgradnju ove jedinstvene staze na našim prostorima  početkom prošle godine pokrenuli su članovi Facebook stranice “Gutači prašine” uz pomoć članova Planinarskog društva “Kozara”, ljudi dobre volje i volontera.

Branislav Antonić, član Facebook stranice “Gutači prašine” i član Upravnog odbora PK “Kozara”, kazao je da će svi moći koristiti ovu stazu.

Da bi se vozila ova staza, prema njegovim riječima, potrebni su  hrabrost, ispravan  bicikl i kaciga.

“Brdska staza ove jedinstvene vrste parka u BiH prostiraće se na ukupno 17 kilometara. Za godinu dana napravili smo jedan dio kampa i uredili sedam kilometara staze sa 20 tehničkih elemenata u sklopu projekta međunarodne staze ‘Via Dinarica'”, rekao je Antonić.

Dodao je  da je njihova  ambicija da naprave kompleks staza za različite stilove MTB-a i za razne nivoe kondicije i tehničkog znanja vožnje.

Antonić je rekao da se staza spušta s vrha Manjače, 1.239 metara nadmorske visine.

“Samo jedna linija će biti duga 17 kilometara. Planiramo praviti bar tri linije u dužini od 17 do 20 kilometara. Naš plan je da u narednom periodu napravimo najveći biciklistički kamp na Balkanu”, kazao je Antonić.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: