Upozorenje vozačima: Očekuju se jaki udari vjetra na putevima BiH

Jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je zbog magle vidljivost smanjena na području Viteza i Glamoča (100 metara vidljivost), kao i na planinskom prevoju Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), saopšteno je jutros iz BIHAMK-a.

Na području zapadne Bosne upozoravamo na jake udare vjetra. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, prenosi N1.

Meteorolozi su za period od sutra (utorak) do petka najavili intezivnu kišu, bujice, te jak vjetar u istočnim krajevima naše zemlje (posebno na potezu Foča-Trebinje), pa vozače, koji namjeravaju putovati u to područje, molimo da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i uslovima puta.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna, navode jutros iz BIHAMK-a.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI