Upola manje krađa vozila

Za prvih 10 mjeseci prošle godine MUP-u RS prijavljena su 43 krivična djela koja se odnose na krađu automobila, što je upola manje nego u uporednom periodu lani.

Kako je potvrđeno za “Nezavisne”, radi se o 17 krivičnih djela teška krađa, 12 krađa i 14 krivičnih djela oduzimanje vozila, a od toga je ostalo nerasvijetljeno 15 krivičnih djela.

“Broj krivičnih djela u vezi sa otuđenjem motornih vozila je manji za 51,7 odsto u odnosu na uporedni period”, naveli su iz MUP-a RS.

Takođe su dodali da su u pomenutom periodu rasvijetljene i tri krađa vozila i dva krivična djela oduzimanje motornog vozila iz prethodnih godina.

“Pored ovih krivičnih djela, izvršeno je i sedam krivičnih djela koja se odnose na pokušaj krađe vozila”, dodaju iz MUP-a RS.

Istakli su da su u pomenutom periodu policijski službenici MUP-a Srpske pronašli i vlasnicima vratili 46 vozila.

Radi se o 33 vozila ukradena na teritoriji Republike Srpske, osam ukradenih na teritoriji Federacije BiH kao i pet vozila za kojima je potragu raspisao Interpol.

Podsjetimo na slučaj koji je privukao pažnju javnosti kada je 30. novembra prošle godine ukraden skupocjeni folksvagen arteon u banjalučkoj Ulici Nikole Pašića.

Naime, ovaj automobil je vlasnica ostavila otključan i sa upaljenim motorom ispred lokala u koji je ušla da kupi knedle.

Riječ je o upečatljivom automobilu boje zlata, koji je vlasnica bila ostavila na trotoaru.

Dok je ona pazarila poslasticu, nepoznati lopov sjeo je za volan i odvezao joj automobil.

Nekoliko dana nije mu bilo traga, međutim pomenuto vozilo policija je pronašla 12. decembra na području Potkozarja.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI