Upitno učešće BiH na šampionatu Evrope

Odlazak rukometne reprezentacije BiH na predstojeće Evropsko prvenstvo još je pod znakom pitanja, a razlog je nedostatak novčanih sredstava. Ovo je ujedno bila jedna od tema današnje konferencije za medije koja je održana u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske.

Prvi čovjek Rukomentog saveza Republike Srpske i BiH, Marinko Umičević rekao je kako je do sada mnogo toga urađeno po pitanju organizacije rukometnog sporta.

Ima napretka i to je veoma vidljivo, ali treba reći da ima još problema. Ovo se prije svega odnosi za dobijanje ID broja od strane Poreske uprave Federacije BiH koju smo tužili i zakazano je prvo ročište 29. tekućeg mjeseca, zahvaljujući angažovanju Milana Tegeltije, predsjednika Viskog sudskog i tužilačkog vijeća BiH kojem se na tome najiskrenije zahvaljujemo. Ukoliko se ovaj problem ne riješi, onda je veliko pitanje da li će rukometaši BiH biti dio šampionata Starog kontinenta, jer nam treba između 100.000-150.000 maraka – rekao je Umičeivć.

On se potom osvrnuo na slučaj rukometaša Halila Šardanovića koji je registrovan u Austriji, ali je i pored toga registrovan za Gračanicu. Sve su to uvidjeli u RK Borac ali i u EHF-u, jer je pomenuti igrač bio prijavljen za nastup u Čelednž kupu.
– On je sve prevario kako ljude u RK Gračanica isto tako i naš Savez. Sigurno je da to ne bilo otkriveno da pomenuti klub nije igrao u Evropi, i odmah su reagovali iz sjedišta EHF-a koji su u dopisu naveli da je on registrovan igrač u Austriji. Po ovom pitanju sve će biti jasnije početkom iduće nedjelje kada će biti održana sjednica Registracione komisije RS BiH – poručio je Umičević.
Upravni odbor Rukometnog saveza BiH nedavno je prihavtio inicijativu Darka Savića, direktora ŽRK Borac za formiranje ženske „A“ reprezentacije. Njegova inicijativa prihvaćena je od rukovodstva Saveza ali je naišla ne veliki odjek kod klubova kao i u sjeidštu EHF-a.

Vladimir Branković, član UO RS RS upoznao je predstavnike medija o aktivnostima za predstojeći Svesrpski kup koji će se 21. i 22. decembra održati na Palama na kojem će nastupiti rukometaši Borac m:tela, dobojska Sloga, Vojvodina iz Novog Sada i šabačka Metaloplastika. Domaćin će biti Rukometni klub Slavija iz Istočnog Sarajeva dok je pokrovitelj predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović.
Iz Rukometnog saveza poručili su kako će zatražiti prijem kod premijera Radovana Viškovića sve sa ciljem da se pomogne rukometnom sportu Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: