Upis u “Škola za trudnice’

U toku je prikupljanje prijava za naredni ciklus Škole za trudnice koja se održava u prostorijama Socijalno-edukativnog centra. Naredni ciklus počinje u četvrtak 29.03.2018. godine u 18:00h kada će se održati prvi čas.

Svi zainteresovani budući roditelji mogu se prijaviti na broj telefona 051/300-890 ili mail-om na [email protected] Jedan ciklus školice traje 2,5 mjeseca (10 susreta, jedan susret sedmično).

Imajući sluha za potrebe mladih obitelji Caritas je još početkom 2010. godine pokrenuo program psihofizičke pripreme za porod i roditeljstvo pod nazivom “Škola za trudnice”.

Cilj programa “Škola za trudnice” je:

Psihofizička priprema za porod kako bi se smanjio strah, lakše savladala bol, te razvila pozitivna saradnja s medicinskim osobljem radi što ugodnijeg boravka u bolnici;

Usvajanje znanja i iskustava koji će pripremiti buduće roditelje za uobičajene situacije koje ih čekaju u prvim danima s bebom;

Psihofizička priprema za roditeljstvo, razvijanje produktivnog partnerskog odnosa, razumijevanja i saradnje. Naši predavači su stručnjaci iz oblasti ginekologije, pedijatrije, psihologije, fizioterapije, babice i patronažne sestre. Time budućim roditeljima pružamo adekvatno znanje i pripremu za porod i roditeljstvo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: