UO RS RS: Dogovoren početak M:tel Prve lige

Nova sezona u Prvoj ligi za rukometaše počinje 14. septembra dok će sedam dana kasnije startovati takmičenje u elitnom društvu za rukometašice, odlučeno je na  sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske koja je održana u Banjaluci.

Istovremeno je odlučeno je da i dalje komesari za takmičenje ostanu Zoran Anušić iz Prijedora i Bojan Kovačić iz Novog Grada čiji su usvojeni izvještaji o radu za prošli takmičarski ciklus.

Predsjednik Marinko Umičević upoznao je članove Upravnog odbora da je potpisan ugovor sa kompanijom m:tel koja je postala generalni sponzor Prve lige u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na ovaj način kasa Saveza biće bogatija za 20.000 maraka, a samim time klubovi su oslobođeni plaćanja kotizacija za takmičenje.

Na sjednici je odlučeno da se Omladinske lige podijele na tri regije. Jednu će činiti klubovi sa područja Banjaluka-Prijedor (prve tri idu na završni turnir), drugu Doboj-Bijeljina (prve tri idu na završni turnir)) dok će treću sačinjaviti timovi iz regije Hercegovina/Romanija (prve dvije plasiraće se na završni turnir).

Upravni odbor usvojio je izvještaj selektora kadetkinja Republike Srpske Bojane Babić kao i selekora kadeta Dejana Vasilića o učešću na kampu koji je održan od 14. do 21. jula u Višegradu. Organizator je bilo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske uz podršku Rukometnog saveza Srpske. Ocijenjeno je kako je ovaj kamp bio pun pogodak i konstatovano kako su učesnici imali odlične uslove za rad kao i da su imali odličan smještaj u Andrićgradu.

Članovi rukometne vlade Republike Srpske raspravljaju su i o aktuelnoj situaciju u Rukometnom savezu BiH kao i o stanju u sudijskoj organizaciji Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: