Univerzitetski foto kino klub dobio FIAP srebrnu plaketu za izlozbu Foto Emocija

Shodno uspješnoj organizaciji međunarodne izložbe fotografije “PHOTO EMOTION”, deset godina u kontinuitetu, Upravni odbor FIAP-a (Međunarodna federacija za fotografsku umjetnost) nagradio je Univerzitetski foto kino klub FIAP SREBRNOM PLAKETOM.

FOTO EMOCIJA je međunarodna izložba fotografija,koja zajedno sa Banja Luka Salonom, ima najdužu tradiciju međunarodnih izložbi u Bosni i Hercegovini. U svom dugogodišnjem izdanju FOTO EMOCIJA je održala kvalitet u prezentaciji, promociji i odnosu prema autorima sa svih kontinenata.

Ova izložba svake godine donosi presjek svjetske fotografske scene, nivoe dostignutog i pravac kom stremi nova fotografska misao.

Povjerenje koje je izgrađeno između organizatora i autora uticalo je na to da veliki broj najuspješnijih svjetskih autora redovno učestvuje na FOTO EMOCIJI svake godine.

Iz godine u godinu podizani su standardi na svim nivoima, nivou organizacije, žiriranja i prezentacije. Emocija je kroz svoje trajanje odnjegovala veliki broj ljubitelja i poštovalaca fotografije.

Digitalne projekcije u izvanrednom prostoru Vijećnice Kulturnog centra Banski dvor dale su poseban pečat i postale prepoznatljive širom svijeta.

Univerzitetski foto kino klub je jedini klub u Evropi koji je za tri međunarodne izložbe u svojoj organizaciji nagrađen sa jednom od FIAP plaketa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: