„Umjetnost koja nikome ne treba“ danas u Domu omladine, pomoyite Mozaik prijateljstva

Umjetničko-humanitarna aukcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ biće održana u srijedu, 5. jula, u banjalučkom Domu omladine. Počev od 20 časova, posjetioci će moći da licitiraju za desetine različitih umjetničkih djela i predmeta, a sav prihod biće usmjeren Udruženju građana Mozaik prijateljstva.
Umjetnici i kolektivi iz Banjaluke su se u velikom broju odazvali pozivu za učešće u akciji, nesvakidašnjoj po tome što će se u javnosti naći djela sa manjim nesavršenostima, nastala bez konkretne svrhe, kao i ona čija je inicijalna svrha s vremenom ispunjena. Interesovanje učesnika je, prema riječima organizatora, prevazišlo sva očekivanja, kao i prvobitno planirane geografske granice.
„Početna ideja je bila da se okupi 10-15 gradskih umjetnika i da na prodaju stavimo 30-ak djela“, pojašnjava organizator Nenad Bosnić, „Međutim, te brojke su brzo nadmašene. Tako će samo učesnika biti više od 30, na aukciji će se naći 70 radova, dok ćemo imati i kutak nazvan ‘Daj šta daš, uzmi šta želiš’, sa kojim ćemo preći broj od 100 dostupnih predmeta. A ti predmeti su pristizali i iz Prijedora, Bratunca, Beograda…“
I aukcijski katalog će, shodno tome, biti raznovrstan, te će se kretati od premijernih printova vrhunskih fotografija i strip crteža sa izložbi, preko odbijenih ilustracija i romana sa sitnim nedostacima u štampi, pa sve do memorabilija sa gradskih festivala i predmeta čiji će sadržaj kupci otkriti tek nakon kupovine. Učesnici se sada nadaju jednakom entuzijazmu i među posjetiocima.
„Svrha čitave akcije jeste da prikupimo što više sredstava za sugrađane koji su posebno pogođeni u vremenima inflacije, a za to nam je potrebna podrška posjetilaca“, poruka je organizatora, „Stoga, pozivamo sve da dođu u Dom omladine, dobro se zabave na neobičnom događaju i sa sobom ponesu rad čija je priča zaista jedinstvena – počev od toga kako je uopšte postao ‘umjetnost koja nikome ne treba’, do sasvim nove svrhe koju će dobiti upravo te večeri.“
„Umjetnost koja nikome ne treba“ su podržali Tropic i mojMarket te brend Jart, tehničku podršku pruža Pozorište mladih DIS, a realizaciju su pomogli i Gradsko pozorište Jazavac, Foto Nera, Foto Ivica, MakoPrint i restoran „Marco Polo“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI