Umjesto pomoći, ugostiteljima se spremaju prijave?

Policijska uprave Banjaluka podnijeće Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv odgovornih osoba za jučerašnji javni skup na prostoru između Hrama Hrista Spasitelja i Administrativne službe grada Banjaluka zbog nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

UPU Banjaluka rekli su da je okupljanje održano suprotno propisanim epidemiološkim mjerama i zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije, kojima je propisano okupljanje do 30 osoba na otvorenom prostoru.

– Prema ostalim učesnicima skupa biće preduzete mjere zbog kršenja trenutnih epidemioloških mjera, rizično rastojanje od dva metra i nošenje zaštitne maske, odnosno zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona je dodala da pozivaju građane da u cilju zaštite zdravlja ljudi i sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI