Umičević zaprijetio ostavkom: Sud neka odgovori na žalbu ili odlazim sa mjesta predsjednika RS RS

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević najavio je da će podnijeti ostavku ukoliko se do ponedjeljka ne riješi status Rukometnog saveza Republike Srpske, odnosno, ukoliko nadležne institucije ne donesu odluku o tome koje je rukovodstvo saveza legitimno.

Naime, Marinko Umičević izabran je za predsjednika Rukometnog saveza RS na Skupštini održanoj 16. juna u Doboju, a nakon toga na sjednici koja je održana u Banjaluci 30. juna, paralelna Skupština imenovala je za predsjednika Damira Ćopića. Osnovni sud u Banjaluci, prvu Skupštinu progalsio je legalnom, međutim, iz suprtnog saveza uložena je žalba na koju se niko još uvijek nije oglasio.

Umićević je najavio da će, u slučaju da sud ne odgovori na žalbu suprotnog savezam u ponedjeljak podnijeti ostavku na ovu funkciju.

– Molim sve nadležne da nakon višemjesečnog rješavanja žalbe donesu konačnu odluku po pitanju Rukometnog saveza Republike Srpske, jer ovako dalje ne mogu i neću da radim. Savez je blokiran, a samo ličnim zalaganjem i zalaganjem Upravnog odbora, uspjeli smo da pokrenemo Prvu i Drugu ligu i Ligu Bosne i Hercegovine, te promijenimo komesare. Ne mogu vjerovati da se toliko čeka odluka za koju ne znamo ni ko se žalio, te ću biti primoran da dam ostavku na mjesto predsednika RS RS i potpredsjednika RSBiH jer ne želim da budem taoc ovakvog stanja – rekao je Umičević.

 

Umičević je i od Rukometnog kluba Borac tražio da pokrene inicijativu za formiranje novog Područnog saveza jer je, kako je rekao, dosadašnji savez privatna nevladina organizacija koja nikom nije polagala račune, a u kojoj su pojedinci imali i do pet glasova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: