Umičević: U Skupštini potreban kompromis i poštovanje

Prošle nedelje je bila Skupština grada Banjaluka, koja je završila kako je završila neslavno.

Najviše me brine što je za dva dana samo sedam tačaka dnevnog reda završeno. Žao mi je što nisam prisustvovao, jer mi je bilo preče od prečeg da dobijemo licencu za rad, da produžim rad tvornice obuće “Bema” , ali eto ispostavilo se dobro po mene što nisam došao . Međutim, bojim se da ovako više ne može. Degradiran je rad skupštine totalno. Na sjednicama se priča o svemu, a najmanje o dnevnom redu.

Očigledno je da se svi moramo resetovati, ne možemo biti isključivi, moramo se čak malo učiti I kompromisu kojeg izgleda nema . Moramo poštovati jedni druge.
Gradonačelnik mora da zna šta je njegov posao, a odbornici takođe. I jedni I drugi moramo I treba da imamo svoje stavove , ali ova sadašnja situacija me podsjeća na bas o dva jarca na brvnu od kojih će oba pasti u vodu kad se sudare.

Najviše očekujem od gradonačelnika , ali i predsjednika Skupštine, da puno više učestvuju na pripremanju Skupštine , da se više uvažavaju i poštuju, da se manje vrijeđamo i prijetimo jedni drugima i da budemo bolji ljudi.Pola tih stvari se može riješiti prije sjednice, a inat I stavljanje pred svršen čin rad Skupštine jenodstavno ne može I neće proći.

Kolegama koje su inficirane želim brzo ozdravljenje i oporavak, jer sam i sam imao kovid i bio sam mjesec dana u bolnici. U svakom zlu imaiI dobrog, pa se nadam da ćemo svi izvući neku pouku. Da jedni druge ne optužujemo , nego da razmislimo i popijemo po jednu rakiju za zdravlje i da budemo bolji ljudi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: