Umičević traži odgovornost za izgovorenu riječ

Ono što nam je prijeko potrebno jeste odgovornost za izgovorene riječi!
Odgovornost za pojedince – građane, ali i zvaničnike u našoj državi. Svjedoci smo da čak u Narodnoj skupštini Republike Srpske se dešavaju izjave koje niko niti potkrijepi dokazima, niti se nadležni organi dalje bave ispitivanjem, a mnogo štete nastane radi takvih izjava. Često se dešava da se narušava ugled pojedinaca, ali i firmi, radi nedogovornosti određenih pri davanja takvih izjava.
Desi se, recimo, da izjave da u Republici Srpskoj 50 000 ljudi radi na crno, a niko dalje ne traži dokaze za tu izjavu, da vidi u kojim firmama se to dešava, niti se sankcioniše taj koji se tu izjavu dao. U ovom konkretnom slučaju bi se hitno trebalo istražiti, obzirom da je to udar na državni budžet.
Medijsko spinovanje je takođe jedna posebno negativna strana ove priče, kada se uhvate i medijske kuće da prenose informacije koje nisu provjerene ni dokazane, samim time nastaje mnogo štete.
Na društvenim mrežama pojedinci organizovano, čak i pod lažnim profilima svjesno žele da nanesu štetu drugima.
Nije baš to sve demokratija.
Takva atmosfera poštenim pojedincima otežava svakodnevnu egzistenciju. Moramo početi da hapsimo lopove, kriminalce i da se narod zaštiti od klevete.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: