Umičević predvodio delegaciju RS Srpske u Beogradu

Rukometni savez Srbije obilježio je danas 70 godina postojanja. Na ovoj manifestaciji u Beogradu bila je prisutna i delegacija Rukometnog saveza Republike Srpske koju je predvodio predsjednik Marinko Umičević u kojoj su još bili: Darko Savić, Vojislav Rađa i Saša Stojčič.

Ovom prilikom Marinko Umičević je uručio prigodne poklone prvom čovjeku srpskog rukometa Boži Đurkoviću i čestitao mu na ovom velikom jubileju.
– Ponosan sam i srećan što sam predstavljao Rukometni savez Republike Srpske i BiH na ovoj manifestaciji. Iskrene čestitke našim prijateljima iz RS Srbije sa kojima ćemo i dalje čvrsto sarađivati – rekao je Marinko Umičević.
Božo Đurković istakao je kako je delagcija Rukometnog saveza Republike Srpske uvijek dobrodošla u Srbiju.
– Zahvalio bih se gospodinu Umičeviću i njegovim saradnicima što su došli na naš jubilej. Oni su naša braća i ovdje su uvijek dobrodošli – poručio je predsjednik Rukometnog saveza Srbije.

Umičević razgovarao sa predsjednikom EHF-a

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske koji je ujedno predsjednik i Rukometnog saveza BiH, u Beogradu se sastao i sa Mihaelom Vidererom, predsjednikom Evropske rukometne federacije.

Tom prilikom je prvog čovjeka EHF-a upoznao o stanju u rukometnom sportu BiH sa posebnim akcentom po pitanju problema sa ID brojem zatraživši podršku kao i pomoć za rješavanje postojećih problema.
– Drago mi je što sam imao priliku da razgovaramo sa prvim čovjekom EHF-a. Moram istaći da sam naišao na razumijevanje od strane gospodina Mihaela Viderera i siguran sam da ćemo od njega imati punu podršku, a sve za dobrobit rukometnog sporta na ovim prostorima – izjavio je Marinko Umičević.

Predsjednik te Božidar Đurković, predsjednik Rukometnog saveza Srbije potvrdili su u Beogradu na Svečanoj akademiji povodom sedam decenija Rukometnog saveza Srbije da će se održati zajednička sjednica dva Upravna odbora. Ista je predviđena za vrijeme “Svesrpskog kupa” za rukometaše koji će biti održan 21. i 22. decembra u Sportskoj dvorani „Peki“ na Palama uz učešće četiri kluba: Vojvodina iz Novog Sada, šabačka Metaloplastika, dobojska Sloga i Borac M:tel iz Banjaluke.

– Mi se radujemo održavanju još jednog “Svesrpskog kupa”, ali isto tako što ćemo održati i zajedničku sjednici dva Upravna odbora. Ovom prilikom želio bih još jednom da se zahvalim ljudima iz Republike Srpske, a posebno predsjedniku Marinku Umičeviću, što su izdvojili vrijeme kako bi uveličali ovaj naš izuzetno vrijedan jubilej – naglasio je Božidar Đurković, predsjednik Rukometnog saveza Srbije.

Prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević rekao je kako se uveliko počelo sa pripremama za Svesrpski kup.

– Veliki posao je pred nama, pogotovo za rukovodstvo Rukometnog kluba Slavija koje će biti domaćini na Palama. Siguran sam da će Staša Košarac, inače predsjednik kluba iz Istočnog Sarajeva, na najbolji mogući način dočekati naše prijatelje iz Srbije. Predsjedniku Boži Đurkoviću, njegovim saradnicima i ostalim rukometnim poslenicima još jednom najiskrenije upućujem čestitke na istinskom jubileju – 70 godina od postojanja Rukometnog saveza Srbije – istakao je Marinko Umičević.

Na kraju treba naglasiti kako je pokrovitelj „Svesrpskog kupa“ za rukometaše Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: