Umičević: Predugo se čeka na državljanstvo Srbije

Saopštenje

Danas je Sretenje, dan državnosti Republike Srbije, te sam juče povodom toga prisustvovao veličanstvenom prijemu koji je organizovao generalni konzul u Banjoj Luci, gospodin Vladimir Nikolić koji je veliki prijatelj Republike Srpske.
Ja bih iskoristio ovaj dan da zamolim vlasti Republike Srbije, kao i Republike Srpske, da se uradi nešto povodom dvogodišnjeg čekanja na dobijanje srbijanskog pasoša za obične građane, dok tamo neki sportisti dobiju za par dana. Smatram da nije u redu da dobijamo kontak telefon na koji treba da zovemo kako bismo dobili određene informacije, a na koji se niko ne javlja mjesecima.
Toliko dugim čekanjem se gubi i volja za pomenutim pasošem.
Molim nadležne organe koji su predstavnici naroda da budu malo odgovorniji prema tom istom narodu koji ih bira, te da taj proces ubrzaju.
Takođe, smatram da bi bila olakšavajuća okolnost za nas koji dođemo u Beograd iz Banja Luke, a i obrnuto, da možemo parking platiti putem Mtel aplikacije, jer to nama običnim građanima pravi veliki problem s obzirom da mnogi i ne znaju gdje se mogu kupiti karte za parking. Lešinari čim vide auto sa BiH tablicama odmah stavljaju kazne, kanđže, te nam to ogadi put u Beograd.
Ovo su dvije stvari za koje se ja zalažem odavno, te ovako pokušavam da animiram odgovorne ljude, da rade ono za šta su i birani za dobrobit onih koji su ih birali.
Srećan dan državnosti.

Saopštenje

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: