Umičević podržava uzgoj industrijske konoplje

Ovih dana se u medijima provlači informacija da je dozvoljeno saditi industrijsku konoplju uz određene uslove. Aposlutno podržavam ideju, potrebno je i stimulisati sadnju iste. Bivša SFR Jugoslavija je bila jedan od najvećih izvoznika konoplje.
Ovi prostori i odgovaraju, pogodni su za sadnju konoplje, a naročito jer imamo mnogo neiskorištene zemlje i sitnih parcela.
Smatram da je to odlična odluka, koja se vrlo stidljivo promoviše. Treba proizvoditi ono što se traži, a velika je potražnja za industrijskom konopljom na svjetskom tržištu.
Ne znam ni zašto se zaustavila inicijativa za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe. I dalje se krijumčari kanabis za bolesnike teških bolesti. Svagdje u svijetu se iz recept ljekara koristi kanabis za potrebe medikamenta.

Lično sam morao tražiti načine da nabavimo kanabis za neke teško oboljele pokojne košarkaše u kolicima, kao i za radnike. Iz tog razloga se pitam, zašto je stala ta inicijativa na nivou BiH. Predlažem da se to pitanje ponovo pokrene, da se pomogne ljudima teško oboljelim, da ublaže bolove, a ne da pravimo lopovima i krijumčarima ljude koji nabavljaju.
Pozivam parlamentarce na nivou BiH, naročito ljekare da razmisle o ovom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: