Umičević o stanju u Rukometnom savezu RS

Na molbu grupe rukometnih sportskih radnika iz Republike Srpske, pa i nekih ljudi iz politike, te na zahtjev RK Borac, predložen sam i izabran za predsjednika Rukometnog Saveza RS na sjednici Upravnog odbora koja je održana 16.06.2018. godine u Doboju.

Prilikom preuzimanja funkcije nije izvršena primopredaja  jer nisam imao od koga išta da preuzmem.

Samozvani sekretar Elvis Jaćimović kom je istekao mandat prije godinu i po, je podigao 5000 KM sa računa, promjenio brave, odnio pečat, te je sve to uredno prijavljeno policiji i napravljen je zapisnik.

Poražena strana se žalila sudu, a kada je došlo rješenje o mom imenovanju za predsjednika UO, oni su se ponovo žalili Višem sudu, Viši sud je to vratio na niži, pa niži ponovo na Viši sud.

To jednostavno nema nikakvog smisla, ipak je ovo jedan sportski savez koji ne može i ne smije da trpi blokade, lige moraju da se igraju, kup mora da se igra, 1000 djece igra rukomet.

Rukometni Savez RS je suspendovao Regionalni Savez Banja Luka i samozvanog predsjednika gospodina Jošića koji ima 5,6 privatnih klubova i isto toliko glasova u Skupštini Regionalnog Saveza koga je grad Banja Luka izbacio iz prostorija i zaplijenio kompletnu imovinu i dokumentaciju tog saveza, te koji nije pet godina održao Skupštinu.

Takođe, Veljko Malić je uhvaćen u obijanju službenih prostorija, pri čemu postoji video zapis na youtub-u, grad Banja Luka ga je izbacio iz kancelarija koje je držao deset godina, u kojima je stanovao, unio krevet, šporet, a čak je jednu kancelariju i izdavao. Pomenuti Malić se predstavljao kao predsjednik udruženja rukometnih sudija RS, a to je samozvano udruženje koje niko ne priznaje.

Takva dva čovjeka su čitav život živjeli od rukometa, obmana, laži i pevara.

E pa više neće, to ja garantujem, dosta je bilo, vrijeme je da se rukomet vrati rukometnim radnicima koji žive za sport a ne od sporta.

Dok oni mene tužakaju, ja nemam vremena da se bavim njima, nego sređujem prostorije RSRS koje su postale svinjac za vrijeme njihovog rada.

Ukidamo kotizaciju za iduću godinu za klubove prve i druge lige, privodimo kraju ligu RS, organizujemo Kup RS, vršimo pripreme za svesrpski kup u Doboju, te radimo na formiranju rukometne reprezentacije RS.

Nadam se da će ovih dana biti formiran novi Regionalni Savez Banja Luka koji će biti u službi rukometa, da će RK Borac konačno biti lokomotiva Regionalnog Saveza BL, kao i drugi klubovi koji se takmiče u ligi, a ne tamo neki fiktivni klubovi.

Ne znam šta mi je ovo trebalo, mislim da nije, ali sam obećao da ću istrajati, i hoću.

Zbog obijanja prostorija, policija će podnijeti krivičnu prijavu protiv gospodina Malića, a Rukometni Savez RS će pokrenuti sudski postupak zbog štete koju je nanio njegovom ugledu.

Apelujem na nadležne, pa i na Ministarstvo porodice, omladine i sporta, da sud stavi tačku na ovu farsu, jer zbog ovoga imamo problema i na nivou BiH, gdje su problemi u Rukometnom Savezu BiH još veći, gdje je dug 6,7 miliona KM.

Po ključu sam sada predsjednik i u RS BiH, te sam se i tamo uhvatio u koštac sa problemima, i mogu reći da imamo velike šanse da BiH ode na Evropsko prvenstvo.

Nadam se da dolaze bolji dani za rukomet.

 

Sportski pozdrav.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: